Eksklusiv forpremiere: Skyggen i mit øje

Tidligere særarrangementer

Gentofte Kino byder velkommen forpremiere på den danske storfilm, Skyggen i mit øje, med særligt besøg af filmens instruktør, Ole Bornedal.  

Mandag den 11. oktober kan du glæde dig til en forpremiere ud over det sædvanlige: Vi får nemlig besøg af mesterinstruktøren Ole Bornedal, som introducerer sin nye danske storfilm, Skyggen i mit øje. Det historiske drama har bombningen af Den Franske Skole i København som omdrejningspunkt. 

Om filmen: Om morgenen den 21. marts 1945 er nonnerne og skolekammeraterne Rigmor, Eva og Henry fra Den Franske Skole på Frederiksberg klar til at starte skoledagen. Langt derfra – på den anden side af Nordsøen – gør britiske piloter fra Royal Air Force sig klar til en afgørende mission for den danske modstandsbevægelse. De sætter kurs mod Shellhuset, Gestapos Hovedkvarter midt i København. På øverste etage har tyskerne anbragt 26 danske fanger som et levende værn. Angrebet lykkes, men ikke langt derfra rammer tragedien. Et fly er styrtet ned tæt ved Den Franske Skole, og branden får de efterfølgende bombefly til at tro, at målet ligger under røgsøjlen.

Mandag 11. oktober kl. 19.00
Billetpris 145 kr. inkl. introduktion og et glas vin eller vand.