Golden Days 2022: De vilde svaner – velgørenhedsaften

Nyhed

Mød Ghita Nørby, Peter Flinth og
producent Jacob Jørgensen, og støt en vigtig sag!
 

Som en del af festivalen Golden Days 2022, byder Gentofte Kino velkommen til en række arrangementer med årets tema “Queens”.
 

Denne aften blænder vi op for “De vilde svaner”, som i den grad har royalt stjernestøv over sig.

Set i lyset af den hjerteskærende situation i Ukraine ønsker Gentofte Kino med visningen af De Vilde Svaner at donere aftenens overskud til Kong Frederik Den Syvendes Stiftelse. Med udgangspunkt i Stiftelsens ønske om ”at bidrage til at yde fattige og ulykkelig stillede Pigebørn Ophold, Undervisning, Opdragelse og Uddannelse” ønsker biografen at kunne hjælpe denne vigtige indsats både i Ukraine og i Danmark.

“De vilde svaner” er instrueret af Peter Flinth og Ghita Nørby efter manuskript af Jesper W. Nielsen og H. M. Dronning Margrethe II baseret på H.C. Andersens eventyr af samme navn. Filmens enestående scenografi består af decoupager skabt af H. M. Dronning Margrethe II. Endvidere kan Dronningen ses i en mindre rolle i filmen.

Aftenen indledes fra scenen af instruktør Ghita Nørby og instruktør Peter Flinth samt filmens producent Jacob Jørgensen.

Om filmen:
Filmen handler om den lille prinsesse, Elisa, der lever lykkeligt med sine 11 brødre, da deres far, Kongen, gifter sig igen. Kongen er forblændet af den nye Dronnings skønhed og trolddomsmagt, så han sender Elisa bort, samtidig med, at Dronningen forvandler brødrene til svaner. Med hjælp fra en gammel kone genfinder hun sine brødre, der nu er svaner om dagen, men mennesker om natten. Hun vil gøre alt for at frelse sine brødre. Feen Fatamorgana viser hende i en drøm, hvordan hun skal sy 11 panserskjorter af nældehør, for at de kan få deres menneskeskikkelse igen. Men indtil det er sket, må hun være stum.

Foto: Torben Forsberg 

Det finder sted:

Tirsdag 6. september kl. 20:00