Om biografen

Gentofte Kino er kendetegnet ved sin hyggelige stemning, sine mange smukke gamle detaljer og ved at der altid er gode film på programmet. Idét biografen kun har én sal er vi forpligtet til kun at vise de allerbedste film i alle genrer.


Det betyder meget for os at en tur i biografen er hyggelig. I vinterhalvåret er der ild i pejsen. Om sommeren åbner vi dørene ud til den lille gård. Vi har gjort meget ud af at indrette et stemningsfuldt caféområde i biografens foyer og vil gerne sikre kvalitet i vores caféudbud med bl.a. Hansen Is, Fairtrade kaffe, specialøl, vin og økologiske safte. Cafeen er indrettet med designmøbler af bl.a. Børge Mogensen.

Alle er velkomne i Gentofte Kino hvad enten man er kommet her fast gennem mange år, eller man er på vej i biografen med mor og far til sin første biograftur. Vores personale gør sig umage for altid at skabe en god stemning for vores gæster.

Biografen blev bygget i 1938 og har karakter af en luksusbiograf i funkis-stil. Funkis-stilen var meget udbredt i mellemkrigstiden og var først og fremmest præget af rene linjer. Derfor er Gentofte Kino også meget stringent og der findes ikke et eneste trappetrin fra gadeplan til scenekant.

Gentofte Kino åbnede for offentligheden første gang d. 31. marts 1938. Alle var også dengang enige om, at Gentofte Kino var en gevinst for biografmiljøet, og den blev sammenlignet med en af Københavns dengang største biografer, Palladium.

Gentofte Kinos biografsal var oprindeligt indrettet med 564 stole. I 1989 blev alt i salen fjernet, bortset fra væggene og scenen. Herefter blev gulvet reetableret og indretningen af den nuværende sal begyndte. I dag rummer salen 290 pladser på gulvet. Biografen har også en loge med 6 unikke pladser. Logen er i øjeblikket under renovering, men vil snarest stå klar til brug.  

Gentofte Kino er stolte over at have Danmarks bedste benplads, idet der er 2 meter mellem alle stolerækker, bortset fra bagerste rækkes to hjørner. Her har biografen nemlig 3,5 meter.

Salen rummer også 6 specielt designede lysarmaturer, der sammen med loftets indirekte belysning skaber en smuk atmosfære i det store rum. Gentofte Kino er Danmarks næststørste ensalsbiograf kun overgået af Imperial Biografen i København. Salen er så lang at Rundetårn kan ligge derinde – den har nemlig målene:

– 35 meter lang
– 25 meter bred
– På det højeste sted 12 meter fra gulv til loft

Salen har også en scene hvor mange kunstnere, filmskabere og musikere jævnligt optræder. Gentofte Kino afholder løbende særarrangementer, hvor spændende gæster introducerer og perspektivere de gode filmoplevelser. Hold øje med hjemmesiden under Nyheder, hvor nye særarrangementer løbende bliver annonceret.