Brødrene Løvehjerte

Tidligere særarrangementer

Astrid Lindgrens uforglemmelige fortælling om liv og død i børnehøjde!

I samarbejde med Gentoftegade Bibliotek, viser vi en række børnefilmsklassikere, der har rod i bøger eller tegneserier med billetter til kun 45 kr.  

Det svenske nationalklenodie Astrid Lindgrens eventyrlige univers byder på både fantasi og realisme i en af hendes smukkeste fortællinger – om Brødrene Løvehjerte. 

Døden er ikke et emne, der tit bliver behandlet i børnefilm, men Brødrene Løvehjerte er en sjælden undtagelse. Fortællingen handler om Jonatan og Karl, der dør som børn. Jonatan havde lovet sin lillebror Karl, at de ville mødes igen i eventyrlandet Nangijala. Og det gjorde de, men Nangijala var ikke kun idyllisk og fredfyldt. De to brødre blivet hurtigt involveret i en kamp for frihed mod den onde ridder Tengil, der forsøger at tage magten i landet.
Da oprøret endelig bryder ud, bruger Tengil sit frygtelige hemmelige våben – den skræmmende drage Katla. Nu er det op til brødrene at tage udfordringen op og besejre det frygtindgydende uhyre for at redde Nangijala fra ondskaben. Sammen kæmper de for det gode og viser, at selv i de mest uhyggelige eventyr kan kærlighed og mod besejre det onde.

Det finder sted:

Lørdag 13. april 2024 kl. 10.00