Den usynlige hær

Tidligere særarrangementer

Oplev den ikoniske klassiker “Den usynlige hær” fra 1945 i Gentofte Kino.

Johan Jacobsens film, baseret på Knud Sønderbys berømte roman (og manuskript), handler om den erotiske forvirring og de familiære kampe, de forbandede år trak efter sig. Den var den første danske film om besættelsestiden, og den har nogle af periodens allerbedste skuespillere på rollelisten.

Denne aften indledes filmen med en præsentation af lokalarkivar Søren Stubkjær. 
Han vil præsentere en række beretninger fra nogle af Gentoftes egne modstandsfolk.
Det er beretninger, som indeholder alt lige fra flugtruter fra Tuborg Havn til kommunistsektioner i Gentofte og Skovshoved.

Om filmen:
Efter fire år som modstandsmand i England vender Poul (Mogens Wieth) hjem og opdager, at livet for hans kone Alice (Bodil Kjer) og bedste ven Jørgen (Ebbe Rode) er gået videre uden ham. Situationen er særligt tilspidset fordi Alice stadig bor i barndomshjemmet hos sin mor, en overfladisk bourgeoiskvinde, som aldrig har været begejstret for sin datters forbindelse med Paul, men hellere end gerne så hende gift med Pauls bedste ven.

Et klogt og fintmærkende melodrama om uforløst længsel og anden kraftesløshed i stormens midte, men også om de fatale konsekvenser, passivitet kan føre med sig.

Det finder sted:

Torsdag 3. november 2022 kl. 20.00