Erna i krig – forpremiere med besøg af Erling Jepsen og Henrik Ruben Genz

Tidligere særarrangementer

Gentofte Kino havde fint besøg af forfatter Erling Jepsen og filminstruktør Henrik Ruben Genz, da vi havde forpremiere på den historiske storfilm, Erna i krig. Det blev til en interessant snak på scenen med journalist Lene Johansen om arbejdet med både bog og film – og hvordan det er at filmatisere en bestseller. 

21. oktober 2020

Denne historie om Erna, der drager i krig, har på mærkelig vis en forhistorie, der udspringer fra Åvej i Gram. Det var nemlig her Erling Jepsen og Henrik Ruben Genz voksede op, her de sloges som børn og herfra de tog ud for at besejre verden. Mange år senere mødtes de to atter som henholdsvis forfatter og filminstruktør og etablerede et samarbejde, som har resulteret i flere store filmoplevelser.

Barndomsoplevelser og de fælles erindringer fra Gram og Sønderjylland er samlet i filmen Erna i krig: En historie om en kvinde, der ofrer sig selv og drager i krig, for at skåne og være i nærheden af sit eneste barn, den enfoldige Kalle. I en samtale med journalist Lene Johansen, fortalte de to om dén Erna, som de begge har haft i tankerne. Om at overdrage sit litterære univers og se det omdannet til en dramatisk og spektakulær historie, der rører selv de mest hærdede biografgængere. En samtale med en god portion sønderjysk humor og fælles erindringer hjemme fra Åvej i Gram.