Forpremiere: Pigen der fortalte film med besøg af Lone Scherfig

Forpremiere & premiere

Kom til forpremiere på Pigen der fortalte film med besøg af Lone Scherfig! 

Pigen der fortalte film er en smuk film om kærligheden til filmkunsten!  Vi får besøg af instruktør Lone Scherfig til en samtale om arbejdet med filmen inden visningen! 

Pigen der fortalte film udspiller sig i en afsides minelandsby midt i Chiles ubarmhjertige Atacama-ørken. Her bor den unge Maria med sine forældre og sine tre søskende. Familien knokler for at få tingene til at hænge sammen, og hverdagen rummer ikke mange glæder. Der er dog ét lys i denne golde verden. Et sted, hvor magien lever: Den lokale biograf.

Men efter at en eksplosion i minen forandrer familiens liv, har de nu kun råd til at sende ét familiemedlem i biografen. Maria udviser et stort talent som historiefortæller, og får derfor opgaven at se filmene, for derefter at genfortælle dem for familien. Årene går og Marias liv ændres i takt med Chiles historie. Før hun ved af det, er hendes livlige fortællinger samlingspunktet for hele byen, der lider under Pinochets kvælende diktatur og mere end nogensinde før har brug for håb.

Lone Scherfig. Fotokredit: Robin Skjoldborg

 

Onsdag d. 24. april 2024 kl. 20.00