Fra forfatter til filmværk: Rosens navn

Tidligere særarrangementer

Vi lancerer en helt ny filmserie i Gentofte Kino: Fra forfatter til filmværk!  Vi skyder den i gang med Rosens navn instrueret af Oscar-vinder Jean-Jacques Annaud fra 1986.

Nu får du en sjælden mulighed til at opleve filmatiseringen af Umberto Ecos succesroman Rosens navn på det store lærred. Filmen fra 1986 med Sean Connery i hovedrollen er stadig en uudholdelig spændende filmoplevelse. Underholdningsværdien er uforlignelig, og filmens dystre forfrosne atmosfære tåler mange gensyn – ikke mindst på stort lærred.

”En vigtig kvalitet ved filmen (og bogen) er, at den ikke synker ned i klichéerne med middelalderens barbariske mørke over for senere tiders klare lys. I stedet opererer både den kritiske fornuft og den doktrinære autoritetstro inden for samme middelalderlige lærde miljø,” har middelalderhistorikeren Jacob Tullberg udtalt.
Filmen er baseret på research i middelalderens tænkning og tabuer. 1300-tals-munken William af Baskerville (Sean Connery) sætter sig for at løse en mordgåde, hvis proportioner og perspektiver bare vokser og vokser.

Og så er ‘Rosens Navn’ tilmed et af få eksempler i filmhistorien på en vellykket film, hvori middelalderens lærdomskultur spiller en afgørende rolle.

Se Rosens navn i Gentofte Kino til kun 45 kr. inklusive et glas vin eller eCarlsberg Hof. 

Det finder sted:

Mandag den 6. november 2023 kl. 20.00