Fra forfatter til filmværk: Umberto Eco – Mit italienske bibliotek

Tidligere særarrangementer

Vi lancerer en helt ny filmserie i Gentofte Kino: Fra forfatter til filmværk!  Kom til forpremiere på den spirtnye dokumentarfilm Umberto Eco – Mit italienske bibliotek, inklusive et glas vin eller Carlsberg Hof. 


Den verdensberømte forfatter og tænker Umberto Eco har forført en hel verden med sine bestseller-romaner. Hans internationalt anerkendte debutroman Rosens navn er blevet foreviget på det store lærredet med en enestående Sean Connery i hovedrollen. I tillæg til sine mange romaner efterlod Eco også et omfattende bibliotek. En hel verden for sig selv bestående af mere end 30.000 nutidige og gamle meget sjældne bøger. 
Filminstruktøren Davide Ferrario var så fascineret af det eventyrlige bibliotek, at han ønskede at forevige det på film, inden det efter Ecos død blev splittet op og overgivet til den italienske stat.


Det er blevet til spillefilmen ”Umberto Eco – Mit italienske bibliotek”. En intellektuel og visuel rejse gennem bøgernes forunderlige univers, en verden, der i følge Eco selv, er i færd med at forsvinde med den digitale udvikling. Filmen beskriver ikke kun hans ekstraordinære samling, men uddyber Ecos idé om biblioteket som “verdens kollektive hukommelse”.

Dokumentarfilmen om Umberto Ecos bibliotek har først biografpremiere torsdag den 9. november, men du får en helt særlig mulighed for at se den før alle andre på det store lærred! Billetprisen for denne forpremiere er 45 kr. inklusive et glas vin eller en Carlsberg Hof. 

Det finder sted:

Tirsdag den 7. november 2023 kl. 20.00