GIFF-70 2022

Tidligere GIFF-70

Gentofte Kinos program for GIFF-70 2022 inkluderede seks fantastiske storfilm i spektakulære 70mm.

Programmet for Gentofte International Film Festival GIFF-70 2022 blev en rejse ind i filmens forunderlige verden i uovertruffen 70mm. Ældre og nyere filmskabere forenes i kærligheden for verdens største analoge filmformat, og publikum kunne nyde Rumrejsen år 2001, 2010 – Den anden rumrejse, Døden på Nilen, Licorice Pizza, Kong: Skull Island og Panserslaget ved Ardennerne på det store lærred. Læs mere om filmene i programmet fra 2022 under.

Filmfestivalen GIFF-70 er en årlig tilbagevendende begivenhed, som hylder de store film og filmskabere. GIFF-70 fandt sted første gang i weekenden 21.-22.-23. maj 2021 og weekenden 29. april-1.maj 2022. 

Læs mere om Gentofte International Film Festival GIFF-70

The Hateful Eight

Rumrejsen år 2001

Stanley Kubricks episke sci-fi-odyssé i 70mm 

Kronjuvelen på GIFF-70 2022 er Stanley Kubricks “Rumrejsen år 2001”.Mesterinstruktøren Christopher Nolan har arbejdet på at restaurere Kubricks originale klassiker fra 1968. Denne funklende nye kopi viste han frem på Cannes filmfestivalen for få år siden, og nu har Gentofte Kino endelig fået fingrene i kopien. Nolan udtalte i forbindelse med Cannes-premieren: “Jeg vil gerne have publikum til at forlade biografen med samme oplevelse, som jeg stod tilbage med, da jeg så filmen som barn.”

2010 – Den anden rumrejse

Peter Hyams undervurderede efterfølger til Kubricks rom-odyssè

“2010 – den anden rumrejse”, Peter Hyam’s efterfølger til Kubrick’s originale værk. Den er bygget på Arthur C. Clarke’s fortsættelse af den roman, han skrev på grundlag af sit og Kubrick’s fælles filmmanuskript til “2001”. Gentofte Kino viser den originale danske 70mm kopi. Rumskibet “Discovery” blev opsendt i år 2001 men forsvandt sporløst ved Jupiter. Ni år senere sender amerikanerne og russerne en fælles ekspedition mod Jupiter for at finde ud af hvad der skete. Ekspeditionen kommer ud for fantastiske begivenheder af kosmiske dimensioner.

DUNKIRK
Mit Afrika

Døden på Nilen

Bliv transporteret tilbage i tid i ægte 70mm.

“Døden på Nilen” transporterer publikum tilbage til 1930’erne og genskaber mange af de steder, der tjente som inspiration til Christies glamourøse high-society thriller. “Døden på Nilen” er produceret i slutningen af 2019 i Longcross Studierne uden for London og på location i Egypten med Panavison’s System 65 kameraer. Det er Kenneth Branagh’s tredje “70mm film” efter “Hamlet” (1996) og “Mordet i Orientekspressen” (2017).

Licorice Pizza

Paul Thomas Andersons hypercharmerende coming-of-age-film i 70mm. 

Licorice Pizza” er optaget på ægte 35 mm. film, og derefter lavet som en 70 mm. ”blow up” kopi. Der findes ganske få af disse kopier i verden, og Gentofte Kino er meget stolte over at være den første biograf i Danmark, som viser en af disse sjældne kopier.“Licorice Pizza” er en coming-of-age historie om den charmerende og entreprenante Gary Valentine og den ti år ældre temperamentsfulde Alana Kane (som spilles af Alana Haim fra det kendte pigeband Haim), der efter et tilfældigt møde straks finder sammen i et ganske særligt venskab i starten af 70’erne. 

Joker
Interstellar

Kong: Skull Island

Danmarkspremiere på GIFF-70 i 70mm.

Kom med til en vaskeægte danmarkspremiere med Jordan Vogt-Roberts’ “Kong: Skull Island”!
Filmen er fotograferet med Panavision og ARRI linser, og præsenteret i et 70mm blow-up med 5.1 DATASAT digital stereo lydspor.
Kaptajn Conrad samler en gruppe eksperter, bestående af fotografen Weaver, Oberstløjtnant Packard, videnskabsmanden, Randa samt en række barske, tungt bevæbnede mænd, og sammen sætter de kursen mod en fjerntliggende ø i det uendelige Stillehav. De er godt nok på en officiel mission, men der går ikke længe før det viser sig, at alle de ledende kræfter i ekspeditionen har deres helt egne dagsordener.

Panslerslaget ved Ardennerne

Historisk krigsfilm i fantastisk 70mm.

“Panserslaget ved Ardennerne” var en optisk korrigeret 70 mm. kopi (rectified print), og det er vældigt spændende at iagttage hvordan korrektionen ser ud på et CinemaScope lærred. Filmen vises i Ultra Panavision 70.
70 mm. eksperten Thomas Hauerslev introducerede 70 mm. formatet med en film, der demonstrerer formatets udvikling.
Herefter viste vi hovedfilmen “Panserslaget ved Ardennerne”.