GIFF-70: Lawrence of Arabia

Tidligere særarrangementer

Oplev den episke storfilm Lawrence of Arabia på ægte 70 mm. film i Gentofte Kino.

 

Instruktør David Leans Lawrence of Arabia (1962) vises på ægte 70mm, som en del af GIFF70 – 2023. Gentofte Kino præsenterer Danmarks officielle filmfestival udelukkende med film i det legendariske 70 mm filmformat.

Lawrence of Arabia, eller Lawrence af Arabien, som den blev navngivet på dansk, må siges at være en af filmhistoriens visuelt mest storslåede film. Derfor egner den sig perfekt til at opleves i netop 70mm-format, 

Den karismatiske britiske efterretningsofficer Lawrence (Peter O’Toole) rekrutterer under 1. verdenskrig forskellige mellemøstlige ørkenstammer til en fælles front mod den tyrkiske besættelsesmagt. Lawrence allierer sig med Sherif Ali, Prins Faisal og Auda Abu Tayi, og sammen foranstalter de bagholdsangreb, kamelraids og togsabotage mod tyrkerne. Endelig leder Lawrence sin guerillahær nordpå, hvor han hjælper en britisk general med at ødelægge resterne af det osmanniske rige. (Kilde DFI)

Lawrence of Arabia er filmet på 65mm film, i Super Panavision 70 formatet, med så mange detaljer, mættede farver og dybte, at billedene nærmest virker tredimensionelle.

Det finder sted:

Søndag 29. januar kl. 14:30