Mig og Annie – Christian Monggaard vælger Woody Allen

Filmklassikere, Verdens Bedste Film

Woody Allen retrospektiv med filmkritiker Christian Monggaard! 

Gentofte Kultur & Festdage bliver startskuddet på et forrygende retrospektiv i Gentofte Kino, hvor vi viser udvalgte film fra Woody Allens omfattende filmografi frem imod premieren på hans nyeste – og sidste film – Coup de Chance til november. Til at udvælge og guide os igennem mesterinstruktørens værker har vi en af landets mest fremtrædende filmkritikere, Christian Monggaard, der er film- og tv-redaktør på Dagbladet Information. Han vil i samtale med biografdirektør Sune Lind Thomsen gå i dybden med Woody Allen og hans banebrydende film inden visningerne.

 Søndag den 9. juni kl. 16.30 begynder vi med den udødelige New York-klassiker Mig og Annie fra 1977. Filmen er et af Allens mesterværker. Den er hyldet for unik filmstil, for dens indflydelse på spidsfindig komedie som filmgenre, og gennem Diane Keatons karakter er der tråde til modehistorien. Visningen bliver et ypperligt eksempel på, hvordan biografen kan forene ny- og gammel filmkultur i historiske omgivelser.

Underfundige vittigheder om længsel, død, sex og meningen med livet går hånd i hånd filmen igennem og sikrede den fire Oscar-statuetter: Bedste film, bedste instruktør, bedste originalmanuskript og bedste kvindelige hovedrolle. Alvy Singer (Woody Allen) er en succesrig jødisk komiker med et pessimistisk syn på tilværelsen: ”Livet er en blanding af det forfærdelige og det elendige”. Hans ven og manager introducerer ham for den smukke Annie Hall (Diane Keaton). De indleder et stormfuldt, men noget nervøst kærlighedsforhold. 

Christian Monggaard. Foto: Sofie Amalie Klougart

Det finder sted:

Søndag d. 9. juni kl. 16.30