Nicolaj Kopernikus præsenterer: Radiodrama i Gentofte Kino

Tidligere særarrangementer

Kom med, når Nicolaj Kopernikus præsenterer en aften i Radiodramaets tegn i Gentofte Kino! 

”Radio i biografen?”, tænker du måske, men radiodramaet har konkurrereret side om side med de sirligt udsmykkede filmtempler siden film- og radiounderholdningens barndom. Biografen har nemlig altid været udfordret af nye, spændende underholdningsfænomener. I dag er det streaming, en gang var det DVD, VHS, Beta, fjernsyn og… radiodramaet!

I anledning af, at vi får et spritnyt lærred til premieren på Christopher Nolans episke Oppenheimer, som vi som kun en af tre biografer i Danmark viser i det analoge gigantformat 70mm, står biografen faktisk helt uden lærred en enkelt aften mandag den 26. juni. Dermed den perfekte anledning til at benytte det smukke biografrum og de behagelige fløjlssæder til at udforske radiodramaets kraft.

Skuespiller og radioteaterveteran Nicolaj Kopernikus vil fortælle om radioteaterets helt særlige dramatiske kvaliteter, med indsigtsrige anekdoter om, hvordan det var at producere radiodrama. Han var ikke mindst med som en af skuespillerne, da det uhyre populære hørespil Siva skriget skulle genindspilles i 2008.

Det ulideligt spændende radiodrama Siva skriget lagde gaderne øde sommeren 1956. Det populære hørespil var baseret på bogen med samme navn af Else Faber, der gik under det langt mere internationalt klingende pseudonym Cecil Burton. Gentofte Kino fik uden tvivl mærke de øde gader og tomme biografsæder, de aftener Siva skriget besatte befolkningen. Det er en fantastisk indspilning, der godt kan tåle et genhør med moderne ører og for alvor fremhæver radiodramaets solide underholdningskvaliteter.

Billetprisen er 55,- kr. inklusive pølse med brød i pausen

Aftenens program:
18.00 – Introduktion v/ Nicolaj Kopernikus
18.15 – De tre første afsnit af DRs Siva skriget fra 1956
20.00 – PAUSE med grillpølse og brød
20.30 – Lodtrækning og de tre sidste afsnit af DRs Siva skriget fra 1956
22.00 – Arrangementet er slut.

Billedekredit af Nicolaj Kopernikus: Emil Monty Freddie

 

Kom og lyt med i biografen!

 

Det finder sted:

Mandag d. 26. juni 2023 kl. 18.00