Operakino: Lohengrin fra Bayreuth

Tidligere særarrangementer

Gentofte Kino er klar med en ny sæson af Operakino, og vi starter med den storslåede fremragende udgave af Wagners Lohengrin.

Søndag den 13. november kl. 10.00 byder Gentofte Kino indenfor til en ny sæson af Operakino. 

Vi starter med Wagners Lohengrin, denne gang fra La Scala i en fremragende udgave oprindelig skabt til Bayreuth-festivalen 2018 dirigeret af tidens store Wagner dirigent Christian Thielemann og med kunstnere i verdensklasse: Piotr Beczala som Lohengrin, Anja Harteros som Elsa, Waltraud Meier som Otrud og Tomasz Konieczny som Telramund.

En satanisk oplevelse om det onde par Ortrud og Telramund, der ønsker at udnytte magten i Brabant og forsøger at ødelægge Elsa, arvingen til tronen efter sin forsvundne bror Gottfried. Parret beskylder Elsa for at have dræbt sin bror. Hendes skyld skal afgøres ved Gudsdom, en tvekamp mellem Telramund og en ridder der vil forsvare Elsa. Gralsridderen Lohengrin hører hendes skrig om guddommelig hjælp om at sende en ridder til hendes forsvar.

Om denne roste nye produktion af den amerikanske instruktør Yuval Sharon, skrev Opernwelt: “En af de mest interessante
nyskabelser i det musikalske landskab”. New York Times roste: “Den fremragende Piotr Beczala” som Lohengrin, Anja Harteros
imponerende Bayreuth-debut som Elsa, og Ortrud spillede med dominerende tilstedeværelse af den uforlignelige Waltraud Meier.

Søndag 13. november 2022 kl. 10:00

Billetpris: 185 kr.