Operakino: Rosenkavaleren – fra Berlin Statsopera

Tidligere særarrangementer

Oplev Berlin Statsoperas spektakulære opsætning af Rosenkavaleren fra 2020. 

DerI denne elegante forestilling ved wieneraristokratiet skal vi opleve allehånde fortrædeligheder i de fine familier. Den ubehøvlede baron Ochs auf Lerchenau afbryder sin kusine Feldmarskalindens morgen-tête-à-tête med sin unge elsker Octavian, for at få hende til at hjælpe med sine bryllupsplaner, som er mere drevet af økonomiske interesser. Han ved ikke, at Octavian, der er bestemt til at være rosernes kavaler, senere vil forelske sig i selve bruden…
Under overfladen af sin let strømmende dialog og overdådig musik udforsker Rosenkavaleren udviklingen blandt
de menneskelige relationer, både personlige og samfundsmæssige. Begyndende med den skandaløse kærlighedsaffære for unge Octavian og den ældre, endnu fortryllende Marskalinde, udvikler Octavian sit ungdommelige incitament til romantisk kærlighed.


Multimediekunstneren André Heller får sin længe ventede debut som sceneinstruktør på Berlins Statsopera med Richard Strauss’ tragikomiske Rosenkavalier, og kritikerne er fulde af lovord: “Med sin iscenesættelse af Rosenkavalier sætter André Heller et monument over fejlfriheden” (Die Zeit). Mesterdigenten Zubin Mehta leder det fantastiske orkester i Staatskapelle Berlin og en “besætning af sangere, frem for alt med Camilla Nylund og Günther Groissböck er uovertrufne – en Rosenkavalier med en drømmebesætning” (Frankfurter Allgemeine Zeitung). “Man har næppe nogensinde set en mere pragtfuld, elegant og overdådig Rosenkavalier” (Süddeutsche Zeitung)

Det finder sted:

Søndag 5. februar 2023 kl. 10.00