Oplev Nicolaj Kopernikus Oscar short-listede kortfilms-mesterværk: Stenofonen

Tidligere særarrangementer

Gentofte Kino inviterer til en aften i musikkens tegn. 

Nicolaj Kopernikus introducerer selv sin kortfilm, STENOFONEN, som derefter vises på det store lærred.

Efter en kort pause blændes op for Giuseppe Tornatores fabelagtige film om filmkomponisten over dem alle: ENNIO MORRICONE – THE MAESTRO”.

 

Om filmen:
STENOFONEN fortæller historien om Jørn der kæmper for at opnå sin fars anerkendelse og kærlighed. Jørn elsker musik – det er her han finder styrke og glæde, men hans far har svært ved at se hans talent. Sent i livet opdager Jørn at musikken kan sætte ham fri fra fortiden.

ENNIO MORRICONE – THE MAESTRO:
Ennio Morricone er en af de mest indflydelsesrige komponister i spillefilmens historie. Hans filmografi tæller flere end 70 prisbelønnede film, herunder alle Sergio Leones og Giuseppe Tornatores værker samt ikoniske film fra Italien, Frankrig og Hollywood gennem mange årtier. Gennem hele livet arbejdede Morricone sammen med sin gamle skolekammerat Sergio Leone, som hyrede ham til at skrive musikken til sin første spaghettiwestern, EN NÆVEFULD DOLLARS, i 1964. Morricones lydside til den sidste film i Dollar-trilogien, DEN GODE, DEN ONDE OG DEN GRUSOMME, anses for at være et af de mest indflydelsesrige stykker filmmusik nogensinde og blev indlemmet i Grammy Hall of Fame i 2009. I 2016 modtog Morricone sin første Oscar for musikken til Quentin Tarantinos THE HATEFUL EIGHT.

Det finder sted:

Tirsdag 26. april kl. 19:00