GIFF-70: Dune – ørkenplaneten

Tidligere GIFF-70, Tidligere særarrangementer

Frank Herberts episke sci-fi vækkes til live i David Lynchs Dune (1984). Vi viser den på ægte 70 mm-film i Gentofte Kino.

 

Med opfølgeren til Villeneuves udgave af Dune på trapperne er det kun passende at varme op med David Lynchs Dune fra 1984. Det er en meget sjælden begivenhed at opleve den i 70mm.

Dune er baseret på Frank Herberts ikoniske bogserie, der har inspireret en række sci-fi film og tv-serier. Den kendte surrealistiske filminstruktør Alejandro Jodorowsky skrev eksempelvis en drejebog og havde omfattende planer til en film, der aldrig blev til noget. I stedet var det mesteren David Lynch, der fik den enorme opgave at transformere Herberts univers til film, mens digitale specialeffekter stadig var i sin spæde barndom. Kyle MacLachlan, en genganger i flere af Lynchs værker, spiller hovedrollen. Filmen er i dag blevet en kultklassiker! 

10.000 år ude i fremtiden. Intriger og magtkampe foregår mellem forskellige grupper i et feudalt kosmisk samfund. På planeten Dune, som er hjemsted for et krydderi, der gør det muligt at foretage rumrejser over ufatteligt store afstande, bor et folk, som har forstået at leve i overensstemmelse med den barske natur. De regnes for intet af magthavene, men måske er deres magt større end antaget.

Det finder sted:

Lørdag d. 27. januar kl. 16:30