GIFF-70: Ørneborgen (Where Eagles Dare)

Tidligere GIFF-70, Tidligere særarrangementer

Oplev den udødelige klassiker Ørneborgen (1968) på ægte 70 mm-film i Gentofte Kino.

 

Åbningsfilmen for årets udgave af GIFF-70, er Ørneborgen (Where Eagles Dare). Gentofte Kino præsenterer Danmarks officielle filmfestival udelukkende med film i det legendariske 70 mm filmformat.

Ørneborgen blev filmet on-location i Østrigs Alper i de små landsbyer i Lofer, Werfen og Fauerkogel ved Ebensee. Slottet Hoenwerfen var den vigtigste location, hvor flest af slottets eksteriørscener blev filmet. Alle indendørs scener blev filmet i Storbritannien’s Borehamwood studier uden for London.

Richard Burton og Clint Eastwood har hovedrollerne i denne thriller, som foregår under 2. Verdenskrig. Den er skrevet af actionmesteren Alistair MacLean (Navarones Kanoner) og er instrueret af Brian G. Hutton (Kellys Helte). Burton, som er mest kendt for sine dramatiske roller, spiller her en dynamisk og effektiv sprængstofekspert. Eastwoods kølige fremtoning er med til at underbygge den ene spændende action-sekvens efter den anden. Allierede agenter iscenesætter en vovet razzia på et slot, hvor nazisterne holder den amerikanske brigadegeneral George Carnaby fanget. Hertil kommer hemmeligheder bag murene.

Ørneborgen har 55 års jubilæum i år! 

Det finder sted:

Fredag 26. januar kl. 19:30